Υγεία και Fitness

Υγεία και Fitness

Τι ποιο υγιεινό από το να τρέφουμε το οργανισμό μας μόνο με φυσικές τροφές που παρέχουν τα αναγκαία στοιχεία για την συνολική ανάπτυξη του ?

Τι πιο θρεπτικό από το να παραλαμβάνουνε καθώς τρώμε τις πρωτεΐνες και τις βιταμίνες στην φυσική τους μορφή και όχι μέσω διατροφικών πρόσθετων ή σε μορφή κάψουλας όπως έχει εξελιχθεί η σημερινή διατροφή μας ?

Η σημερινή διατροφή μας είναι φτωχή σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία λόγω των επεξεργασμένων τροφών της μαζικής παραγωγής και του ακραίου πολλές φορές παραλογισμού του κέρδους με τις φτωχές σε βιταμίνες ζωοτροφές που στο τέλος μέσω της τροφής περνάνε και στον ανθρώπινο οργανισμό .

Αυτές με τα υπερλιπώδη στοιχεία τους και τα χημικά συντηρητικά που περιέχουν , συσσωρεύονται στο σώμα μας διότι ο οργανισμός δεν μπορεί να τα διασπάσει με αποτέλεσμα την καθημερινή επιβάρυνση του με ακατάλληλα , υπερλιπώδη στοιχεία και επιβλαβή αποτελέσματα .

Παλαιότερα, το κρέας του κουνελιού το χρησιμοποιούσαν κατά κόρον στις δίαιτες αδυνατίσματος, καθώς το κρέας του θεωρούνταν ιδιαίτερα θρεπτικό, άλιπο, νόστιμο και υγιεινό.

Βάσει του Υπουργείου Γεωργίας της Αμερικής (USDA), το κρέας του κουνελιού είναι το πιο θρεπτικό κρέας για τον άνθρωπο, με μικρή θερμιδική απόδοση, αλλά με μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετική δράση για τον οργανισμό.

Πράγματι, το κουνελίσιο κρέας έχει υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης, μέταλλα και ιχνοστοιχεία απαραίτητα στην καθημερινή διατροφή του ανθρώπου αλλά πολύ χαμηλά ποσοστά λίπους, γεγονός ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους και ταυτόχρονα αναζητούν εκλεπτυσμένες γευστικές απολαύσεις.

Σήμερα, το κρέας του χρησιμοποιείται κυρίως στα gourmet τραπέζια των καλών εστιατορίων, καθώς έχει λευκό, τρυφερό κρέας, με ελάχιστα λιπαρά και χοληστερίνη που αποτελεί μια άκρως διαιτητική επιλογή, με λεπτή γεύση.

Χάρη στα χαμηλά επίπεδα λίπους και χοληστερόλης, προτείνεται ανεπιφύλακτα από διαιτολόγους και συνιστάται από γιατρούς για υγιεινή διατροφή, καθώς συγκαταλέγεται στη λίστα των πιο υγιεινών και θρεπτικών επιλογών με μικρή θερμιδική απόδοση αλλά με μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετική δράση ακόμα και σε ευαίσθητες ομάδες, όπως τα άτομα με καρδιακές παθήσεις.

Παρέχοντας το υψηλότερο ποσοστό πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας και βιταμινών απαραίτητα για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των αθλητών προτιμάται από αυτούς διότι τους προσφέρει την απαραίτητη γι' αυτούς ενέργεια και στήριξη, με τα χαμηλότερα ποσοστά λίπους και χοληστερόλης .

Οι αθλητές διαφέρουν από το γενικό πληθυσμό, καθώς έχουν καθημερινά αυξημένη ενεργειακή δαπάνη εξαιτίας της σκληρής προπόνησης που ακολουθούν και εφόσον οι πρωτεΐνες είναι υπεύθυνες για την επιδιόρθωση των μικροβλαβών των μυϊκών ινών, που προκαλούνται κατά τη διάρκεια της άσκησης, όπως και για την αύξηση της μυϊκής μάζας απαιτείται να λαμβάνουν μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεϊνών και βιταμινών υψηλής βιολογικής αξίας σε καθημερινή βάση.

Εξαιρετικά ωφέλιμο αποδεικνύεται ακόμα και για τις εγκύους και τα παιδιά λόγω των θρεπτικών συστατικών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος.

Τελικά, το απολαυστικό, μαλακό, τρυφερό κρέας του κουνελιού μυρίζει υγεία .

×

Μείνετε σε επαφή

Κάντε εγγραφή για να ενημερώνεστε,
για τα νέα μας και τις προτάσεις μας

Μπορείτε να σταματήσετε να δέχεστε e-mail όποτε θέλεται